2014. január 9., csütörtök

Sprudel Kuchen, a tortatál kedvence



Ez a süti, több szempontból joggal érdemli az aduász jelzőt.
1. Nagyon gyorsan elkészíthető.
2. Nem kell bele extra hozzávaló.
3. Bármilyen alkalommal bevethető (ebben beletartozik a ’csak úgy’ alkalom is JJJJ).
4. Még a fehéröves, kezdő konyhatündérek is, mint én pikk-pakk el tudják készíteni.
5. Ha a gyerek már kezdené kiverni a balhét, hogy miért a konyhában dekkolunk, miközben vele brummoghatnánk az autópályájánál, 2 in 1 árukapcsolással bátran bevonhatjuk az egy méter alattiakat is egy kis konyhapult maszatolós buliba (délelőtti nagy közös játék garantáltan kipipálva).
6. Talán a legfontosabb: szemtelenül finom!


A  német sprudel szó jelentése ásványvíz. Értsd ezen a bubis vizet. És mivel a süti neve is a legfontosabb hozzávalót viseli, így a tészta keverése közben törekedjünk arra, hogy a szénsav által képzett könnyű tészta állagot, minél inkább tartsuk meg. Ennek érdekében egy kavarással se többet forgassunk rajt, mint amennyi szükséges az egységes tészta elkészítéséhez.

Hozzávalók:

500 ml cukor
250 ml olaj
1 zacskó vaniliás cukor
5 db tojás
1 csipet só
500 ml búza finom liszt
1 zacskó sütőpor
200 g darált dió
2-3 nagy kanál kakaó
250 ml szénsavas víz

Elkészítés:

A cukrot, az olajat, a vaniliás cukrot, a tojásokat, a sót összekeverjük a robotgéppel. Csak addig kell keverni, amíg szükséges. Habos ne legyen.
A lisztet, a sütőport, a darált diót, a kakaót és a vizet hozzákeverjük. Az így kapott tésztát is csak addig kell keverni, amíg egységes nem lesz.
A sütőformát kivajazuk, lisztezzük, majd mehet bele a tésztakeverék. A 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 55 percig kell sütni.
Sütőtől függ, hogy az 55 perc elég-e vagy esetleg sok-e. Érdemes ezért 50 perc után letesztelni egy fa pálcikával, hogy hozzá ragad-e még a tészta vagy már nem és teljesen átsült mindenhol.

Jó étvágyat!

Borsaborsa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...