2014. szeptember 16., kedd

A gardrób új ruhája


A gardrób új ruhát kapott. Az egyszerű bükk szín helyett egy még egyszerűbb fehér színt kapott.
 Semmi, de semmi extra nem történt, csak átfestettem az unalmas, legkamubb bükk hatású, laminált forgácslapból készült szekrényt. Előnyére vált a csere és a helység ezzel teljesen átlényegült. Már nem az az utolsó helység lett a lakásban, ahová még a nap sem süt be igazán. Persze nem is a legújabb nappalit alakítottam ki benne; ruhákat tárolunk itt csak most már egy kicsit elfogadhatóbb, szembarát díszletek között.

Nincs mit ezen nagyon részletezni.
Adott volt egy gardrób, ami színvilágban abszolútdesenem passzolt az egyáltalánsemmisenem-hez, de leginkább a hozzá legközelebb található nemrég átalakított fürdőszobához -melyről itt olvashatsz- és a hálóhoz, melyből a gardrób nyílt.
Így nézett ki festés előtt:


És ilyenek voltak a fiókok:


A bútorgombok ezüstözött műanyag gombok voltak. Na azt hiszem ezek napi fogdosása fiók, szekrény ki-, benyitogatása során döbbentem rá, hogy ezt én sürgősen le szeretném cserélni.

Gardrób Makeover

A fürdőszoba és a konyhabútor átfestésnél használt festéket a TRINÁT UNITOP-ot használtam most is.
 
Nincsen festés előcsiszolás nélkül, így kénytelen voltam egy kis port csinálni. Na nem kell azt hinni, hogy nekifeszültem a felületnek a csiszológéppel: hivatalos nevén, egy csiszoló tuskóval és egy közepes erősségű csiszolópapírral (kb 100-as) feldörzsöltem a bútorlapokat. Műanyag bevonat lévén kell, hogy valamilyen tapadási felülete legyen a bútorlapnak, ezért a csiszolás.


Alapos portalanítást, majd egy száraz ruhával való áttörölgetést követően jöhetett a festés.
Két réteg UNITOP került a felületre. A festés gyorsan ment: az UNITOP, vizes bázisú festék lévén gyorsan száradt, 2 óra száradási idő után jöhetett a második réteg festék.


Ilyen lett egy réteg festék után: Műanyag felületnél én az UNITOP-ot híd anyagként szoktam használni. Ez azt jelenti, hogy univerzális tapadóképességét kihasználva elsőként ez kerül a bútorra, majd a későbbi ütések, karcok elkerülése érdekében egy oldószeres zománc réteget is ráfestek. Ehhez a Trinát matt vagy selyemfényű oldószeres zománc festékét használtam.

Miután minden megszáradt lényegében kész voltam.
A műanyag bútorgombokat lecseréltem kerámiára, amiket az Aura egzotikus lakberendezési üzletből szereztem be, jóval kedvezőbb áron, mint a nagy plázákban található enteriőr shopokban kaphatóakat. 


Az eddigi raktárjellegű gardróbot teljesen felszámoltam és mindehhez nem kellett semmi mást tennem, mint átfestettem a bútort. A gombokhoz igazítva a helység kapott még egy kis keleties dekorációt is.Futót is gyártottam csak hogy otthonosabb legyen a helység: az IKEA-ban kapható  TEJN  báránybőrutánzatú szőnyegből 2 db-ot vettem, összeöltöttem őket (a korrektség kedvéért anyukám öltötte őket össze). 

 Bekerült a helyére a bronzlábú fellépő is és már szinte majdnem úgy éreztem magam az új gardróbban, mint Carrie Bradshaw csak épp a kék Manolo Blahnik cipő hiányzott, na de sebaj megleszünk anélkül is.Ha tetszett a mostani DIY projekt, nézd meg a korábbiakat is vagy ugorj fel a BorsaBox facebook oldalára további ötletekért,
IDE!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...