2013. november 29., péntek

Textil virágok ’low budget-ből


Ez a dekoráció valójában egy fillérembe se került. Most gondolkodtam, hogy azért mert vajon annyi alapanyag van otthon hobbizáshoz vagy mert ehhez a dekorációhoz tényleg minimál anyagbeszerzésre van szükség. Fair leszek, azt gondolom mindkettő helytálló felvetés, és ha már ígéretet adtam egy olvasói kérésre, hogy elkészítem a múlt héten feltett textil virágos képnek megfelelő BorsaBox-os verzióját, akkor íme: textil virágok, mondhatjuk akár otthon fellelhető anyagokból!






Hozzávalók:
- bármilyen anyag/ok
- filc
- vessző, vékony ág, hurkapálcika
- befőttes gumi
- ragasztópisztoly















Méretek:
- a virág fejéhez 6 cm x 50 cm anyag
- a virágfej végének takarásához 2 cm széles szagot vágj, hossza nincs megszabva
- a levelekhez tetszés szerinti mennyiségű, mérető formára vágott textil levélke




Elkészítés:

Miután kivágtunk mindent, a választott vessző egyik végére tekerjük fel az anyagot úgy, hogy egy kicsit mindig csípünk rajta. Ezektől lesz fodros a virág. Így haladunk addig, amíg elfogy az anyag, majd a gumival összekötjük szorosra, hogy ne szaladjon szét a fodorba rendezett virágunk.
A ragasztópisztoly segítségével gyorsan, tisztán és könnyen lehet dolgozni. Nem egy horror az ára, így, ha valaki sokat barkácskodik otthon érdemes egyet beszerezni. Egy pötty ragasztóval fixáljuk a – jelen esetben zöld filc szag végét és ahol igényét érezzük használjuk a ragasztót, az erős tartás érdekében. Annyi szagot használj, amennyi kell a teljes takaráshoz.
Akár a virágos vesszőre, de lehet külön csak leveles ’ágat’ készíteni, hogy növeljük a kompozíció tömöttségét. A leveleket tetszés szerint ismét ragasztópisztollyal fixáljuk a száron.

Az üvegváza aljára piros raffia szalagot helyeztem, beleállítottam a virágokat, leveles szárakat és a váza külső falára a maradék levelekből és egy pár vesszőből díszt készítettem, szalag hiányában.

A mintául szolgáló képen a virágok inkább rózsa formára hajaznak, nekem inkább szegfűk sikerültek. A színvilága is különböző, de hűen az egyszerűség egy a praktikusság elvéhez ez a textil virág remake BorsaBox-os verzióban ilyen lett!

Szép hétvégét!
Borsaborsa



Tipp:
„A ragasztópisztoly segítségével gyorsan, tisztán és könnyen lehet dolgozni. Nem egy horror az ára, így, ha valaki sokat barkácskodik otthon, érdemes egyet beszerezni.”



További ötletért látogass el a BorsaBox facebook oldalára. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...