2013. június 10., hétfő

Drót szív gyöngyökkel






A következő a halálom: főzős műsor, minden kiporciózva, kis tálakba rendezve az összes hozzávaló, sehol egy mérleg, egy liszttől, tojástól ragadós kéz, a pult makulátlan tiszta. Már lobog a víz a fazékban, az olaj mindig kellő forróságú. Jön a séf és pikk-pakk mindent bedobál a tálba, egy kicsi kavarás balról, látjuk gurgulázva táncolni a zöldségeket, egy órás borsőrlőt laza eleganciával tekernek, naná tudja a séf; 3 tekerés az 1 grammnyi fűszer és pont az az íz oson szét az edényben, ami kell. Egy kicsi kavarás jobbról, még az utolsó tálkából belezuttyan a – hát persze, hogy minden háztartásban fellelhető - egzotikus fűszer. Semmi kóstolás és kész is a 10 perces villám ebéd. …a nézőnek, mert hogy az előkészületek kb. 30 percet vesznek igénybe, de azt sosem mutatják.
Szóval nálam 10 perces ebéd nem szokott készülni, de a korrektség kedvéért még 10+30 perces ebéd is csak akkor készül el, ha tényleg kiporciózom a hozzávalókat és látványkonyha gyanánt a gyerekkel főzök együtt.
Viszont kreatív témában tényleg vannak villám gyorsan elkészíthető dísztárgyak.

Jöjjön a drót szív gyöngyökkel, egy szuszra:

A maroknyi, fiókban, kosárban bujkáló árva gombokat családegyesítés céljából fűzd föl egy vékonyabb drótra, úgy hogy minden szemnél megtekered a drótot melynek eredményeként egy hosszú, gyöngyökkel díszített drótszálat kapsz.
..ok két szuszra…
Vágj le egy darab vastagabb drótot, formázd szívformába, fixáld le, majd a gyöngyökkel díszített drótot tekerd körbe a szív formán. Kész!
Pikk pakk meló, de komolyan!
Szép napot!
Borsaborsa
 

A képen látható gyöngyös szív hozzávalói:

-         95 cm hosszú vastagabb, könnyen hajlítható (ón), ezüstös színű drót
-         1 -1.2 méter hosszú vékony, ezüstös színű drót
-         32 db üveggyöngy
-         csípőfogó

A Facebook oldalamon sok hasonló ötletet találhatsz még! 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...