A következő a halálom: főzős
műsor, minden kiporciózva, kis tálakba rendezve az összes hozzávaló, sehol egy
mérleg, egy liszttől, tojástól ragadós kéz, a pult makulátlan tiszta. Már lobog
a víz a fazékban, az olaj mindig kellő forróságú. Jön a séf és pikk-pakk
mindent bedobál a tálba, egy kicsi kavarás balról, látjuk gurgulázva táncolni a
zöldségeket, egy órás borsőrlőt laza eleganciával tekernek, naná tudja a séf; 3
tekerés az 1 grammnyi fűszer és pont az az íz oson szét az edényben, ami kell.
Egy kicsi kavarás jobbról, még az utolsó tálkából belezuttyan a – hát persze,
hogy minden háztartásban fellelhető - egzotikus fűszer. Semmi kóstolás és kész
is a 10 perces villám ebéd. …a nézőnek, mert hogy az előkészületek kb. 30
percet vesznek igénybe, de azt sosem mutatják.
Szóval nálam 10 perces ebéd nem
szokott készülni, de a korrektség kedvéért még 10+30 perces ebéd is csak akkor
készül el, ha tényleg kiporciózom a hozzávalókat és látványkonyha gyanánt a
gyerekkel főzök együtt.
Jöjjön a drót szív gyöngyökkel, egy
szuszra:
A maroknyi, fiókban, kosárban
bujkáló árva gombokat családegyesítés céljából fűzd föl egy vékonyabb drótra,
úgy hogy minden szemnél megtekered a drótot melynek eredményeként egy hosszú,
gyöngyökkel díszített drótszálat kapsz.
..ok két szuszra…
Vágj le egy darab vastagabb
drótot, formázd szívformába, fixáld le, majd a gyöngyökkel díszített drótot
tekerd körbe a szív formán. Kész!
Pikk pakk meló, de komolyan!
Szép napot!
Borsaborsa
A képen látható gyöngyös szív
hozzávalói:
-
95 cm hosszú vastagabb, könnyen hajlítható (ón),
ezüstös színű drót
-
1 -1.2 méter hosszú vékony, ezüstös színű drót
-
32 db üveggyöngy