2013. február 2., szombat

Julie & Julia



 A hétvégén megnéztem egy filmet, ami bizony elgondolkodtatott. Na nem azért, mert rádöbbentem a buggyantott tojás elkészítése valóban már a művészet kategóriájába tartozik, mert hogy történetesen a Julia Child, az első tévés szakácsnő sikertörténetét bemutató filmet, a Julie  & Julia-t néztem, hanem sokkal inkább a mögöttes tartalma fogott meg… ( Igen van mondanivalója és nemcsak Meryl Streep főzőcskézik másfél órán át. Egyébként a nő zseniális, mint mindig. ) Hanem sokkal inkább olyan mondatok ugrottak be, mint; aki keres, az talál, aki döntésre jut és kitart mellette, az idővel eléri célját. A görcsös akarás, a célok eléréséért, valóban nem a kényelmesen járható utak egyike. És talán a legfontosabb gondolat, amit ez a film súgott a fülembe az, hogy amit szívből csinálunk, ami szórakoztatva ad feladatot, az rosszhoz soha nem vezethet, sőt egyszer még gyümölcsöt is hoz.
Hát bizony, irtó nagy gondolatok ezek :D. Örkény már megírta, így nem mondok újat: ezek után megyek is és kipróbálom a vízen járást, biztos menni fog…
Na de most komolyan hányan nem jutunk ilyen konklúzióra néhanapján??? Ugye!?...ugye??
Szándékosan nem mesélek a filmből részleteket, hisz aki látta, az elgondolkodhat azon, vajon mit értek mindazon, amit most összehordtam. Aki pedig még nem látta, az biztosan szívesebben lefordítná magának a filmet a saját nyelvére. Mindenesetre, mind Julie, mind Julia azt példázza: csináljunk bármit is az életben, lehetőségeink tárháza végtelen. Nézzünk körbe először önmagunkban és lehet már holnap a megvalósításhoz vezető útra léphetünk! 
Legyen ez a mai nap mottója, én el fogom mondani egy párszor, az biztos.

Szép napot!
Borsaborsa

U.i.: Az ilyen belső motivációs, life coach szagú dumák félévente felszínre buggyanása a következőkből fakad: időnként én is eljutok egy olyan útkereszteződéshez, ahol nem tudom merre van a tovább. A másik oka: azok az anyukák, akikkel nap, mint nap találkozom a játszótéren, a családi játszós délutánokon vagy gyerek programokon, különórákon: el se hinnétek mennyi mindent kapunk-adunk egymásnak az általános ki-hogy-van beszélgetések során. Van, aki türelemével, higgadtságával, van, aki a stressznélküliségével, van, aki a zsizsikes zsongásával, mások pedig a féktelen ambícióival, kreatív ötleteivel formál a másikon. Szóval nyissuk ki jól lelki szemeinket és ’füleinket’ figyeljünk az apró részletekre, és aztán lehet mi is megtalálhatjuk a megfelelő utat, annál a bizonyos kereszteződésnél. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...