2015. február 24., kedd

Fején találta a szöget- Készíts szegecselt képet, bútort, koszorút….


Olvasói fotó- Kori képe

Olvasói levelet kaptam :) Kori küldött nekem egy képet, ahol egy remekbe szabott, nem is kicsi „& „ jelet rakott ki rajzszögekből. Új lakásuk első DIY dísze ez. Annyira megtetszett az ötlet, hogy elkértem a képet, így most ti is láthatjátok. És hogy a rajzszögekkel való alkotás témáját tovább bővítsem, hoztam más hasonló szegecses ötletet.




Nem szeretek dobálózni a szavakkal, így amikor azt írom, hogy ez egy gyorsan elkészíthető, könnyen kivitelezhető munka, akkor azt bátran vedd is úgy, hogy az valóban egy egyszerűbb csináld magad projekt, amihez nem kell években mérhető barkács jártassággal rendelkezni. Bármelyik postról is legyen szó, igyekszem figyelembe venni, hogy nem mindenkinek van otthon tetemes mennyiségű kelléke, hozzávalója, alapanyaga, szerszámarzenálja és sokszor tényleg csak egy rövid projektre van ideje az embernek, ahol az ’alkotás, mint öröm’ tényezőnek végig jelen kell lennie, hisz voltaképpen ezért kezdünk bele egy sk. projektbe. Ilyenekből szeretek nektek hozni sokat …meg persze a komplexebb, monumentálisabb munkákból is :) na de a mostani a rajzszöges, szegecses alkotás egy jó középmezőnyös kicsit több ráfordítással járó, de egyszerű DIY ötlet.

Hozzávalók:
-        - aranyszínű rajzszög
-       -  képkeret
-        - sütőpapír, amire átmásolod a jelet, de ha ügyes vagy szabad kézzel is megrajzolhatod a kontúrokat

Ha egy doboz rajzszöget vennél, szólok most: vegyél meg egyet vagy még kettőt. A legdühítőbb az, amikor a munka háromnegyedénél elfogy a hozzávaló. Szóval legyen elég rajzszög! Szerezz be egy vásznas képkeretet. A mostani munkához inkább a négyzet alakút válaszd.

Ezt az „& „ jelet használhatjátok sablonnak. nem ugyan az, mint a fenti kép, de Kori képe amilyen egyedi, hagyjuk is meg annak :)



Elkészítési verzió 1. – a sablon elvész
Nyomtassátok ki a jelet normál, olvasási iránynak megfelelően akkora méretben, amekkorát a vásznatok igényel. Rajzoljátok át egy sütőpapírra. Helyezzétek a vászonra. Kezdjétek el kiszúrni a rajzszögekkel a jel körvonalait. Ha kész vagy vele, tépkedd ki a lapot a szögek közül és töltsd ki az üres részeket.
Elkészítési verzió 2. – a sablon megmarad
Nyomtassátok ki a jel tükörképét! akkora méretben, amekkorát a vásznatok igényel. Rajzoljátok át sütőpapírra a jel körvonalait tompa grafit ceruzával. Ezt ismételjétek meg párszor csak hogy minél több grafit kerüljön a papírra. Fordítsátok meg a lapot és a grafittal átrajzolt felét fektessétek fel a képre. Rajzoljátok meg erről az oldalról is a jel körvonalait, így a grafit átütődik a vászonra. Az így előrajzolt határvonalak mentén kezd el kitölteni rajzszöggel a jelet.

foto: Life in velvet

A rajzszögekkel nemcsak képeket tudtok kidíszíteni.

Használhatod bútorhoz is, mint itt is :
foto: soyouthingyourecrafty.com

foto: shoestriangpavilion.blogspot.com

Képként így is lehet:

boxwoodclippings.com

Vagy így:

foto:thediyplaybook.com

De gömbön is jó elfér:



Jön a húsvét. Ehhez mit szóltok?

foto: Create.Craft.Love


Felhasználhatod poliszirol betűt kicsinosításához is:

foto: miss poppy Design

Ezen a betűn nem rajzszöget használt a DIY blogger, hanem flittert.

És ha már flitter, akkor elhoztam megmutatni nektek még ezt a tavalyi polisztirol alapra készült flitteres szívemet is.
Ne feledjétek a flitteres munkákhoz kell gombostű is!



Nem mondanám, hogy pikk-pakk munka bármelyik is, de az eredmény, mely szerint egy egyszerű irodaszer ilyen szép módon is folytathatja életét, megér egy kis időráfordítást.
Ha még több szegecses ötletet szeretnétek nézegetni, ugorjatok fel a BorsaBox Pinterest oldalára. Thumb Tack/ Push Pin Art DIY névvel készítettem egy albumot.


Olvasói fotó - Kori képe


Do It Love It Live It,

 Borsa


Ha tetszett a mostani DIY projekt, nézd meg a korábbiakat is
vagy ugorj fel további ötletekért
a BorsaBox Facebook oldalára,
vagy kövess a Pinteresten!

És ne felejtsd el megosztani másokkal ;)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...