2014. október 14., kedd

Nyomdázz virágos képet a zellerrel

Megnéztem a növényhatározóban, hogy van-e és ha igen, akkor milyen a zeller virága.
Ezt a képet találtam (…a legpofásabbnak), ami megítélésem szerint egy gumós zellert ábrázol, de mindent kizáró tény; van virága.

Viszont bátran mondom nem olyan szép, mint amit a halványított zeller szárával lehet nyomdázni. Gyerekbarát projekt, bátran add a kezébe az ’ecsetet’, imádni fogja.

Nyomdázzunk!

Azt mondta a Mici, hogy szeretne nyomdázni.
Ha nyomdázás, hát nyomdázás, így aztán leszaladtam a zöldségeshez és hoztam egy csomag halványított zellert.
Persze erős túlzás, hogy ez így megy nálunk; némi rákészülés a témára volt azért.
craftberry bush

bhg.com

777inspiracions.blogspot.ca
 Már korábban belefutottam ezekbe a képekbe, ahol a zeller szárat használják nyomdázáshoz, így megfogadtam, hogy a következő alkalommal, amikor készülnünk kell képeslappal, akkor ezt fogjuk elkészíteni.
Mici szülinapját, reménykedve, hogy elcsípjük szeptember utolsónak vélt szép hétvégéjét 1 nap alatt leszerveztem (hála a jó fej szülőknek, mindenki rugalmasan kezelte a témát), így meghívót nem tudtunk készíteni, viszont szerettünk volna valami saját készítésűt adni a gyerekeknek. Ekkor jött a köszönőkártya ötlete és a nyomdázás igénye.

Ami kell hozzá

-         egy csomag halványított zeller (drágább helyen kaptam csak, így 400 Ft volt, hiperben olcsóbb)
-         festékek ( Pentart akrill, pasztell színeket használtam)
-         ecset (szivacsecsetet használtam, ezzel könnyebben eloszlik a felvitt festék)
-         papírlap (nehezebb pípírt / kartont válassz)
-         a gyerek kezek mellé 2 felnőtt kéz is kell :)


Elkészítés

Egy A4-es lapot négy részbe vágtunk. Az egyik oldalára írtunk, a másikra nyomdáztunk.A zeller leveles végét levágtuk (vágd egyenesen, így mindegyik szár részt tud venni a nyomdázásban), így kaptuk a virágformát. 
Én összegumiztam a szárakat, hogy jobban összesimuljanak, így szűkebb átmérőjű virágokat kaptunk.
 A szivacs ecsettel befestékeztük a zellert és mehetett is a nyomdázás.Miért jó az a projekt?
-         Az elkészült alkotás 100%-ig gyerekmunka. Értsd ezen, hogy az elejétől a végéig el tudják készíteni a kicsit, és a nehéznek sem mondható alkotómunka.
-         Költséghatékony, hisz nem kell hozzá drága nyomdázó szettet venni (persze dino formát nehezen hozol ki belőle, ha az lenne az igény
-         Költséghatékony II., hisz a nyomdázót a végén belefőzheted a levesbe is, vagy lehúzhatod a gyümölcscentrifugán :D
-         Lehet belőle kép keretben, de én még megreszkírozom egy kisebb fal felület festését is bevállalnám vele, ha szép motívumot ad ki a zellerszár csokor.

Jó nyomdázást!

Borsa
dailyfix.co.za


Ha tetszett a mostani DIY projekt, nézd meg a korábbiakat is vagy ugorj fel a BorsaBox facebook oldalára további ötletekért 
IDE!Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...