2013. május 8., szerda

Minden királylánynak jár egy tütü Avagy készítsünk otthon tütü szoknyát varrás nélkül

Kép:Kovács Tamara

Tütü szoknya minden királylánynak jár. Ez annyira egyértelmű, mint hogy az összes királyfi megtalálja az utolsó pocsolyát is az utcán, és naná hogy nyakig vizes lesz benne száguldozástól. Előbbi a megérthető evidenciába tartozik, utóbbi a rejtély kategóriába vagy csak már rég voltam vad motoros kisfiú.
Szóval kérem, a tütü megléte alap. Jó télen-nyáron a játékhoz, ősszel  jó gumicsizmával randalírozni benne, tavasszal pedig a farsang kellékeként is bevethető. Lássuk be, ha Coco Chanel nem mondta volna egyszer, hogy minden nő ruhásszekrényében ott kell, hogy lógjon ’a kis fekete’, mint adu ász, lehet hogy még mindig tütüben járna minden felnőtt nő?!

Lássuk mi és menny kell az otthon készíthető tütühöz:


-         1.5 cm vastag gumi derékméretnek megfelelő hosszban, plusz ráhagyás
-         Dupla széles (150 cm) tüll anyagból 2.5 méter (ennél a szoknyánál 1 méter türkiz, 0.5 méter sötétkék, 0.5 méter neon sárga, 0.5 méter barna)
      
Az elkészítés:
A királylány derékméretének megfelelően vágd méretre a gumit. Ne varrd még össze!
Gondold meg milyen hosszú szoknyát szeretnél és annak a dupla hosszát vágd le 6-10 cm-es szélességben. Ha 50 cm hosszú szoknyát szeretnél kapni a végén, egy 1 méteres darabot vágj le, hajtsd félbe és így vágd fel a 150 széles anyagot 6-10 cm-es sávokra.
A szoknya felfűzése:
A kapott tüll szeletkéket hagyd félbe hajtva. Tedd a gumi alá, a hurkos végét nyisd szét az ujjaiddal és a másik végét dugd át a hurkon, a gumi fölött. Húzd feszesre a hurkot és már fix is a szoknya első eleme. Ezt a műveletet folytasd addig, amíg a gumit végig nem feded, majd varrd össze a gumit és kész is a tündérkirálylányoshercegnős varázs pörgős-szállós tütü, ami azért is jó, mert anya csinálta.    

Sok örömöt a szoknyához!
Borsaborsa

Kép: Kovács Tamara


U.I:
A képeket látható tütüt még farsangra készítettem a kisjányomnak. Páva volt a lelkem, szoknya azért lett többszínű. Készítettem filc anyagból még pávaszemeket is a szoknyára. Háromféle (barna, türkiz, zöld)filcet vettem. Formára vágtam őket és sima férc öltésekkel összevarrtam őket.

Kép: Kovács Tamara

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...