2013. március 25., hétfő

Húsvéti képeslap nyuszinak címezve - SK képeslapok minimál költség- és anyagigénnyel

Nálunk a címzett nyuszi helyett, hellyel-közzel a papi. Úgy alakult,  hogy a papi lett az a személy, aki a családban közelebbi barátságot ápol a Nyuszival, a Télapóval és a Jézuskával. Mi’több az érintettek a papitól személyesen, a hétvégi háznál gyűjtik be a kívánságokat tartalmazó leveleket, melyeket az ünnepek alkalmával szoktunk írni, rajzolni.
Hogy a levél hogyan kerül el hozzájuk, nem tudjuk. Legyen ez a papi titka!
Egy biztos most is készítettünk kívánság levelet, sőt képeslapot. Egy IGAZI bicikli lett megigényelve, fehér színben eprekkel. Komoly leckét adott föl a kisjányunk ennek a szegény nyuszinak, de a szülői leleményesség most sem ismert határokat. Kompromisszumos megoldásként egy eper színű biciklit találtunk....pontosabban a nyuszi találta.
És mivel a futóbiciklin edzett gyermek, első alkalommal a bringa nyergébe pattanva megtanult kétkerekűzni, így bizakodtunk, hogy a nyuszi időben megkapja a képeslapot és leszállítja a járgányt.

Jöjjenek az SK húsvéti lapok, amiket a gyerekekkel  együtt is elkészíthettek!
Jóideje már tudatosan törekszem a könnyű gyors megvalósításra. Valószínűleg azért, mert nem lubickolok a tengernyi szabadidőben. Másrészt, meg annyi nyesedék, maradék szalag, papír, anyag halmozódik fel egy-egy projekt elkészítése közben, hogy ezeket kár kidobni és nem is teszem. Szépen gyűjtögetem őket olyan ’jó lesz még valamire’ alapon. Volt kitől örökölnöm ez a gyűjtögető szenvedélyt, be kell csak nézni apukám garázsába. 
Szóval a mostani képeslapoknál is sok maradékot használtam fel.

Egy jótanács: érdemes jó minőségű alapanyagokból dolgozni. Válaszd a súlyosabb, fehérebb papírt, ha az kell. Vedd meg inkább a szebb eldolgozású szalagot és időnként szerezz be különlegesebb alapanyagokat is, mert így még a maradékokból készült dolgaid is mutatósak lesznek.

Hozzávalók:
-         keményebb színes kartonok a képeslap alapjához
-   könnyebb papírok a díszítéshez (sima színes karton, tükörkarton, fotókarton, merített-, rizs-, lyukasztott, scrapbook papír, egyszínű, mintás transzparens papír stb.)
-         vékony szaténszalagok
-         öntapadós, virágmintás szalag
-         tojás formájú díszek
-         marabu toll vagy igazi madártoll
-         ragasztó, olló, sniccer, vonalzó, lyukasztó
Elkészítés:
Ha A4-es méretben veszed a kartont, akkor csak felezd le és már kész is két darab kinyitható képeslap alap. Az egy oldalas lapnál egy darab A4-ből négy lapot tudsz készíteni. Rajzolj tojásformát egy keményebb kartonra, amit sablonnak tudsz használni később a színes lapoknál. Ezzel előrajzolod őket és nem kell tovább bíbelődni a tojás rajzolgatással.
Ahol fehér keretet látsz a tojásnál, ott a színes karton alá egy nagyobb fehér tojásformát vágtam és egymásra ragasztottam őket.

Ahol a kis fa tojás dekorokat látod, ott a narancssárga kartonból levágtam egy laphosszal megegyező, tetszőleges szélességű csíkot, egyforma méretű ablakokat vágtam rajta sniccerrel és a virágmintás öntapadós szalagból a két szélére egy-egy csíkot ragasztottam.


A tollal díszített lapnál a narancssárga kartonra ráragasztottam egy csipkehatású, virágmintás fehér papírt.

  
Jó tanács!
Érdemes hobbiboltban kapható ragasztót használni. És abból is keveset vigyél fel egyszerre a felületre. A sok ragasztóval és részben még a stifttel is az a baj, hogy a vékonyabb papírok esetében, a száradási folyamat során, ahogy tömörödik a ragasztó, összehúzza a lapot. Ilyenkor felpenderedik, összegyűrődik a felület.
Ja és persze add postára őket időben! ;)

Üdv, BorsaBorsaTovábbi öltetekért látogass el a BorsaBox facebook oldalára.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...